Comportamentul Câinelui Tău
Învață despre:
Cățelele comunică cu puii lor prin mesaje naturale eliberate în aer. Aceste "mesaje reconfortante" sunt numite științific „feromonii de calmare a câinilor” (dog-appeasing pheromones). Aceste mesaje canine fără miros sunt percepute numai de câini - nici de oameni, nici de pisici.
Aceste „mesaje reconfortante” oferă un semnal puternic de siguranță și confort pentru câinii de toate vârstele.


ADAPTIL eliberează „mesaje reconfortante” pentru a ajuta câinii să se simtă liniștiți și relaxați în toate situațiile dificile.
Te aduce mai aproape de câinele tău.
Atunci când sunt adoptați de noua lor familie, cățelușii trec printr-o perioadă specială și sunt vulnerabili. Ei pot manifesta comportamente dificile din cauza sentimentelor de nesiguranță sau nefamiliaritate cu persoane și locuri noi. Dezvoltarea lor depinde în mare măsură de cât de bine navighează această perioadă.
Zgarda
este soluția eficientă pentru a ajuta cățelușii nou adoptați să se simtă calmi, relaxați și în siguranță, pentru un proces ușor de acomodare și educare.
reconfortează cățeii în perioada de adopție și nu numai, prevenind:
plânsul în timpul nopții
dificultățile intervalelor de timp petrecute singuri acasă
sperieturile provocate de zgomote puternice
problemele la transport.
ajută la o mai bună socializare și la un proces de învățare mai rapid (în cadrul sesiunilor de puppy training).
Recomandat de medicii veterinari.
Învață să citești limbajul corpului câinelui tău.
Câinii își folosesc întregul corp, de la urechi la coadă, pentru a comunica atât cu alți câini, cât și cu oamenii. Ei ne spun când sunt fericiți și relaxați, dar și atunci când se simt nervoși sau inconfortabil.
Cu siguranță ai un câine foarte expresiv și simți că vă înțelegeți foarte bine unul pe altul.
Absolut adevărat... de cele mai multe ori!
În unele cazuri, limbajul trupului câinelui poate fi ceva mai dificil de descifrat. De asemenea, uneori, putem interpreta greșit mesajul pe care vrea să ni-l transmită câinele. Decodificarea necesită o anumită practică, pentru a învăța să citim limbajul non-verbal al câinelui.
Iată câteva exemple:

1. Fericit
Câinele vrea să îți transmită „Sunt al tău și sunt încântat să interacționez cu tine”

2. Jucăuș
Câinele vrea să îți transmită „e timpul pentru joacă! Vino și interacționează cu mine, te aștept!"
Această invitație la joacă poate fi, de asemenea, însoțită de un lătrat încântat și, ocazional, de o mușcătură ușoară pentru câini care nu au fost bine dresați în jurul oamenilor.

3. Suspicios
Câinele vrea să îți transmită: „Te încrunți când nu înțelegi complet? Și eu pot face asta! Dă-mi puțin timp pentru a evalua situația.”

4. Stresat
Lingerea nasului și a buzelor nu este doar pentru foame! Acest lucru înseamnă „Mă zbat, deoarece incertitudinea situației mă face să mă simt incomod. Trimite-mi semnale clare că totul este bine pentru a clarifica situația asta și mă voi relaxa!"

5. Umblatul anxios
Câinele vrea să îți transmită: „Nu înțeleg ce se întâmplă. Simt ceva in neregulă, așa că nu mă pot relaxa.”

6. Hiper-vigilent
Câinele vrea să îți transmită: „Simt că se întâmplă ceva ciudat și mă întreb ce este. Nu sunt relaxat deloc, trebuie să determin dacă există vreo amenințare sau dacă ar trebui să fie luată o acțiune. Dă-mi ceva timp pentru a rezolva lucrurile și te rog să nu mă atingi, deoarece mă poate face să tresar și să reacționez defensiv”

7. Evitant
Atenție, câinele vrea să îți comunice: „Mă simt neliniștit și aș vrea să plec de aici. Te rog, nu mă obliga să rămân în această situație, în caz contrar pot musca pentru că sunt în dificultate.”

8. Frica defensivă
Semne clare de avertizare: "Mișcări sau zgomote bruște mă pot face să latru sau să mă retrag sub o masă sau o canapea, pentru a încerca să mă simt în siguranță. Dar dacă insiști să fii cu mine și să te apropii, voi deveni agresiv (prin frică) și voi mușca.
Stai departe, te rog. Nu te impune asupra mea, chiar dacă ești bine intenționat!”

9. Asertiv agresiv
Foarte ușor de decodat aici: "Păstrează distanța de mine sau te pot mușca. Te avertizez! "
Așadar, ai grijă, nu te apropia și nu face mișcări bruște în jurul unui câine în această stare.
trimite „mesaje reconfortante” pentru a ajuta cățelușii să se simtă calmi și relaxați în orice moment.
